zondag , 21 april 2024
Breaking news
Home » Geen categorie » Schavemaker: “Dat we al twintig jaar samenwerken is een teken dat het goed gaat”

Schavemaker: “Dat we al twintig jaar samenwerken is een teken dat het goed gaat”

Schavemaker Transport b.v. koos rond de eeuwwisseling voor de toldiensten van DKV Mobility. Het bedrijf, gevestigd in Beverwijk, had toen een leverancier nodig die hen kon helpen met de verschillende tolheffingen door heel Europa. Als er één woord is dat de relatie tussen beide partijen sindsdien kenmerkt is het ‘vertrouwen’, zegt Harm van Dorst, fleetmanager bij Schavemaker. “Dat we al twintig jaar samenwerken is een teken dat het goed gaat.”

Het bedrijf startte in 1966 in Assendelft. “Vanaf de keukentafel werden de vrachtwagens gepland, maar het bedrijf werd al snel te groot”, zegt Van Dorst. Inmiddels rijdt Schavemaker Transport met maar liefst 245 eigen wagens en nog eens zestig tot zeventig charters. Ook heeft het bedrijf afdelingen in verschillende landen en steden.

“We vervoeren voornamelijk rollen voor Tata”, aldus Van Dorst, “in de driehoek Duitsland-België-Nederland.” Het feit dat het bedrijf in Nederland zit, maar ook vestigingen heeft in Duitsland, Polen, Bulgarije en Slowakije geeft aan dat hij met die omschrijving iets te bescheiden is. “We rijden inderdaad door heel Europa, ook voor veel andere opdrachtgevers. Onze voormalig collega van de afdeling fleet klopte daarom bij DKV Mobility aan. We wilden alle tol bij één aanbieder onderbrengen om overzicht te creëren. Dat werkt gewoon fijner.” Later voegde DKV Mobility ook tankpassen toe aan de diensten die zij Schavemaker leveren.

Het aanbieden van een zo compleet mogelijke oplossing is Schavemaker niet vreemd: ze proberen dat zelf óók voor klanten te doen. Naast het vervoer over de weg regelt het bedrijf ook logistiek voor klanten vanuit een centrum in Beverwijk, en bouwde het de afgelopen jaren een treinverbinding tussen Polen en Moerdijk, met eigen distributiecentra aan beide einden van het traject. “Het enige dat we eigenlijk niet hebben is een vliegtuig”, lacht Van Dorst. “Nog niet.”

Voor hun wegtransport besteedt Schavemaker verschillende diensten uit aan DKV Mobility. De tol- en tankpassen lijkt Van Dorst haast vanzelfsprekend te vinden. Juist de services als er iets niet gaat zoals het hoort, vallen hem op. “Laatst had één van onze chauffeurs moeite de DKV BOX EUROPE aan te zetten. Toen heb ik samen met DKV Mobility aan een oplossing gewerkt, zelfs tot na kantoortijd. Dat is ook hun vrije tijd, maar als je een goede relatie hebt, doe je dat voor elkaar.” Samen losten ze het probleem op en dat is de instelling en de band die een familiebedrijf als Schavemaker waardeert, zegt hij. “Twintig jaar samenwerken is inderdaad een lange tijd. Maar lange, goede relaties, daar hechten wij enorm veel waarde aan.”

Check Also

Davy Van den Bossche est le chauffeur routier le plus passionné de Belgique

A 43 ans, l’hommer originaire de Flandre orientale remporte la troisième édition de l’événement Le …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button