donderdag , 20 juni 2024
Breaking news
Home » Compliance » Oudste LNG-station van Nederland wordt volledig vernieuwd

Oudste LNG-station van Nederland wordt volledig vernieuwd

PitPoint.LNG is gestart met de werkzaamheden voor een volledige vernieuwing van het eerste en daarmee oudste openbare LNG-station van Nederland in Zwolle. Het gloednieuwe station van PitPoint verwacht in mei 2020 haar deuren te openen, voorzien van de nieuwste technieken.

Het acht jaar oude station aan de Kleefstraat 7 in Zwolle is het eerste openbare LNG-tankstation van Nederland. Ooit een pioniers-trofee, maar door de snel opkomende en veranderende LNG-markt inmiddels toe aan vernieuwing.

Nieuwste innovaties

Het nieuwe station wordt 24/7 toegankelijk, voorzien van twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks rijdend op LNG. Ook worden meteen de nieuwste innovaties meegenomen: éxtra koud LNG (voor een betere actieradius) speciaal voor Volvo-trucks en een digitale dispenserdisplay met tankinstructies in 11 verschillende talen, speciaal voor de internationale transporteurs die dit station passeren. Alles wordt geplaatst onder een luifel, zodat chauffeurs droog kunnen tanken.

Betrouwbaarheid

Het LNG-station in Zwolle is het enige LNG-tankstation in Overijssel en daarmee voor veel transporteurs logistiek gezien een belangrijk station. Betrouwbaarheid van een LNG-tankstation is daarom cruciaal en voor veel transporteurs zelfs doorslaggevend in de beslissing om voor LNG te kiezen.

 “Samen met PitPoint zijn wij een van de pioniers op het gebied van LNG. Wij tanken vanaf het eerste uur bij dit LNG-station. Wij omarmen LNG zeer als alternatieve brandstof, ook al hadden we door dit verouderde station soms de nodige uitdagingen. Toch hebben wij altijd vertrouwen gehad in PitPoint en zijn we dan ook héél blij met de komst van dit volledig vernieuwde station. Voor ons een reden om rond de zomer nóg tien nieuwe LNG trucks in onze vloot te verwelkomen!”, aldus Rogier Verkley, Commercieel Directeur bij Wezenberg Groep.

Tijdelijke installatie tijdens de bouw

Omdat veel transporteurs in de regio afhankelijk zijn van dit LNG-station en PitPoint.LNG daarom downtime tijdens de werkzaamheden wil voorkomen, is er op dezelfde locatie een tijdelijke LNG-installatie geplaatst. Ook deze tijdelijke LNG-installatie levert nu al éxtra koud LNG en zal blijven staan totdat het vernieuwde tankstation volledig operationeel is.

Check Also

Nederland voert nieuwe LNG stimuleringsregeling in

In Nederland is een nieuwe stimuleringsregeling voor LNG bekendgemaakt. De regeling betreft een compensatie van …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button