maandag , 27 mei 2024
Breaking news
Home » Compliance » Nederland voert nieuwe LNG stimuleringsregeling in

Nederland voert nieuwe LNG stimuleringsregeling in

In Nederland is een nieuwe stimuleringsregeling voor LNG bekendgemaakt. De regeling betreft een compensatie van 18,7 Eurocent per kilo LNG vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021.

De regeling past binnen de Europese ambitie om de uitstoot van vrachtvervoer terug te brengen en is een steun in de rug voor logistieke ondernemingen die (willen) kiezen voor een schonere brandstof.

De regeling

Op het moment dat de regeling op 1 januari 2020 in gaat, wordt de 18,7 eurocent direct in de pompprijs verrekend door alle tankstation-eigenaren en –exploitanten in Nederland.

De regeling past in het Europese beleid om Liquified Natural Gas (LNG) als schonere brandstof voor zwaar wegtransport verder te ondersteunen. Diverse stimuleringsmaatregelingen van omliggende landen, zoals het 0%-tarief voor accijns op LNG in België en de Maut vrijstelling in Duitsland, leiden nu al tot een sterke toename van LNG-trucks. Deze belangrijke stimuleringsmaatregelen zijn van cruciaal belang om de LNG-markt verder te ontwikkelen om zo de toekomstige transitie naar het nog schonere bio-LNG te bespoedigen.

Goed nieuws voor internationaal georiënteerde transporteurs

Nederland beschikt momenteel al over 27 LNG-stations. Een aantal daarvan bevinden zich dicht bij de grens met België en Duitsland, ideaal gelegen voor internationaal transportverkeer. Deze regeling is dus goed nieuws voor internationaal georiënteerde transporteurs met als route Nederland.  

“Een groot deel van onze klanten op de LNG-stations in Roosendaal en Venlo is afkomstig uit de Europese landen België, Duitsland, Italië, Spanje en Polen. We hopen dat deze LNG stimuleringsregeling in combinatie met onze voor internationaal transportverkeer gunstig gelegen stations het overstappen naar LNG als alternatieve brandstof aantrekkelijker maakt.  Het invoeren van deze regeling is weer een juiste stap in de richting van duurzaam transport. Naast milieuwinst, levert het nu ook een positieve businesscase op.”, aldus Jan Willem Drijver, Managing Director bij PitPoint.LNG.

Check Also

DKV souhaite faire la différence également sur le plan environnemental et sociétal.

Dans le domaine environnemental, nous faisons la différence en nous organisant pour que nos services …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button