donderdag , 23 mei 2024
Breaking news
Home » Cost management » Maak een einde aan de administratieve rompslomp rondom dieselaccijnsrestitutie

Maak een einde aan de administratieve rompslomp rondom dieselaccijnsrestitutie

Door: Kim Binnendijk, Refund Specialiste bij DKV Euro Service

Hoe gaat u om met de restitutie van (een gedeelte van de) dieselaccijnzen, die alle in de EU gevestigde transport- en busondernemingen voor hun betaalde diesel in België, Hongarije, Frankrijk, Italië, Slovenië en Spanje kunnen terugvorderen? Heeft u de volledige controle over dit proces, zodat u zeker weet dat u geen teruggave misloopt? Verloopt dit proces efficiënt, zodat u geen uren kwijt bent met het bij elkaar zoeken van betaalbewijzen? Of is het de moeite van het uitzoeken en aanvragen van een teruggave niet waard omdat het teveel tijd kost, of omdat het proces te ingewikkeld en tijdrovend is?

De voorwaarden voor de het terugvorderen van dieselaccijnzen zijn simpel. Het betreffende voertuig moet een toegelaten totaalgewicht van minstens 7,5 ton hebben, en de diesel moet elektronisch (dus niet contant, maar met een tankpas) zijn afgerekend. Daarnaast moet de tankbeurt op de factuur aan een specifiek voertuig kunnen worden toegekend.

Ondanks deze voorwaarden, en ondanks het feit dat het terugvragen van dieselaccijnzen soms gezien wordt als administratieve last, levert het terugvragen simpelweg geld op. In België bijvoorbeeld is de teruggave in 2019 vastgesteld op 24,76 cent per liter. Per 1000 getankte liters heeft u dus recht op een teruggave van bijna 250 euro. Maar daar staat tegenover dat u eerst een vergunning moet aanvragen , de betreffende wagens moet registeren en aangifte op papier moet doen, waarbij u de betreffende facturen moet meesturen. Een tijdrovend proces dus.

Tegen een kleine vergoeding kunt u dit hele proces rondom de teruggave van dieselaccijnzen uitbesteden. Bij DKV Euro Service bijvoorbeeld. Wij nemen de complete afwikkeling van de terugbetaling van dieselaccijnzen voor u uit handen, van assistentie bij het aanvragen van de vergunningen tot het aangifteproces aan toe. Zelfs als u de tankbeurten niet heeft afgerekend met een DKV Card. Uniek bij DKV is dat wij werken met lokale experts. Zij spreken de taal en hebben contacten bij de centrale douane in Brussel. En, zij kunnen elke vraag die u maar heeft eenvoudig beantwoorden. En u? U heeft een zorg minder en dit alles tegen redelijke kosten die, als u in ogenschouw neemt hoeveel tijd en aandacht het proces anders zou vragen van uw medewerkers, zichzelf snel terugverdienen.

Of, zoals Maria, administratief medewerker bij FH Logistics het zo mooi verwoordt: ‘’Voor bedrijven in onze sector is het erg belangrijk dat de dieselaccijns meteen teruggevorderd kan worden en we niet te lang hoeven te wachten. DKV maakt dit mogelijk waardoor we meteen weten waar we aan toe zijn. Ik kan zelf inloggen in de cockpit om alle rekeningen in te zien en krijg zo een goed overzicht. In één klik ben ik helemaal up-to-date! De mensen die bij DKV werken hebben ook echt de tijd genomen om me wegwijs te maken en staan altijd klaar als ik vragen heb.’’

Maak, net als FH Logistics, een einde aan de administratieve rompslomp rondom dieselaccijnsrestitutie.

Kijk voor meer informatie over de dienstverlening van DKV Euro Service op dit gebied op: https://www.dkv-euroservice.com/be-nl/diensten/refund/restitutie-dieselaccijns. U kunt natuurlijk ook contact met mij opnemen, ik help u graag verder.

Check Also

Collaboration between DKV Euro Service and Nationwide Transport Breakdown Services in UK & Ireland

As from 30th December 2019, the responsibility for DKV ASSIST services in UK and Ireland …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button