dinsdag , 16 juli 2024
Breaking news
Home » Continuity » De EETS-compliant tolbox en de toekomst (2): Premium online registratie en tolmanagement

De EETS-compliant tolbox en de toekomst (2): Premium online registratie en tolmanagement

 

 

 

 

 

 

 

 

Fleet management loopt qua digitalisering niet voorop. Individuele leveranciers bieden hun services, zoals tol- en brandstofbetalingen, services voor onderweg, telematica of verzekeringen, vaak aan als losse silo’s. Dit betekent dat, zelfs in 2018, een fleet manager nog steeds omkomt in het papierwerk en verplicht werkt met verschillende systemen, online portals en databases. Met de EETS-compliant tolbox wordt er gelukkig een nieuwe stap gezet in het digitaliseren van de fleet management processen. Een belangrijke stap op weg naar connected fleet services: het delen en (her)gebruiken van data over de verschillende silo’s heen met behulp van voertuigconnectiviteit en (cloud) softwareoplossingen.

 

Voor het kunnen integreren van de verschillende fleet services is het belangrijk dat de losse technologieën die nu gebruikt worden, worden gedigitaliseerd. Dit geldt óók voor tolmanagement. Waar tolmanagement tót de invoer van EETS (het European Electronic Toll System) bestond uit een verscheidenheid aan kaarten, kastjes en vignetten was, maakt EETS het mogelijk tolmanagement volledig te digitaliseren en uiteindelijk geschikt te maken voor integratie met andere fleet services. Met andere woorden, de digitalisatie van het tolmanagement legt de basis voor een slim telematicaplatform met geïntegreerde tol- en voertuigdiensten.

 

Ik hoor u denken: “Een slim telematicaplatform? Connected fleet services? Voor ons is dit toekomstmuziek.” Gelukkig biedt de digitalisatie van tolmanagement niet alleen toekomstige voordelen. U zult gelijk na de aanschaf van EETS-gecertificeerde tolboxen efficiënter werken en kosten besparen. En dit gaat verder dan één contract en één factuur voor alle Europese tolsystemen. Denk bijvoorbeeld aan:

» Intuïtieve online registratie.

» Kortere registratieprocedures doordat de gegevens van specifieke voertuigen al in een centrale database zijn opgeslagen.

» Volledige registratie betreffende EETS & niet-EETS tolsystemen.

» Online tolbox management: makkelijker overstappen op andere tolbox via een online portal.

» Continuïteit van het gebruik, zoals verbeterde 1e en 2e lijns support, minder kans op storingen en verbetering van de veiligheid en de procedures bij noodgevallen.

» Online tolbox management: makkelijker overstappen op andere tolbox via een online portal

 

Wel raden wij aan om bij uw keuze voor een leverancier van EETS-gecertifieerde tolboxen niet over een nacht ijs te gaan, en ook de toekomst in overweging te nemen door te kiezen voor een tolbox die nu al voldoet aan de technologische vereisten van de toekomst.

 

Bij DKV Euro Service zijn wij ervan overtuigd dat de digitalisering ook onze branche zal raken, voor u als vervoerder o.a. resulterend in realtime inzicht in de totale kosten van de vloot. Uiteraard zullen wij ‘best-in-class’ blijven op het gebied van de producten en oplossingen die elke onderneming in de transport- en logistieke sector nodig heeft. Aan de andere kant zal de rol van DKV veranderen van ‘leverancier’ naar ‘regisseur’ en aanbieder van een state-of-the-art mobiliteitsmanagementplatform. Om dit te bereiken, gaan wij nieuwe richtingen in, verbeteren wij systematisch beproefde systemen en halen wij kracht en inspiratie uit nieuwe samenwerkingen, zoals Toll4Europe, een samenwerking tussen DKV, T-Systems en Daimler. Wij gebruiken digitale intelligentie voor een slimme service die Europa verbindt en voor het vereenvoudigen en digitaliseren van tolmanagement met de nieuwe On Board Unit DKV BOX EUROPE. Kortom, ook wij zetten een nieuwe stap richting naadloze mobiliteit, om het leven van de fleet manager te vereenvoudigen en uw bedrijf efficiënter te maken.

 

Puzzle_NL

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button