donderdag , 29 februari 2024
Breaking news
Home » Geen categorie » Zijderlaan kiest voor gemak en betrouwbaarheid van één tolbox

Zijderlaan kiest voor gemak en betrouwbaarheid van één tolbox

Transportbedrijf kiest voor DKV BOX EUROPE in Duitsland, België en Frankrijk

Een goede, betrouwbare tolbox is een noodzaak, geen luxe, voor alle Europese transportbedrijven. Zijderlaan B.V. uit Stolwijk, een transporteur met meer dan 200 vrachtwagens, kiest voor de zekerheid die de DKV BOX EUROPE brengt.

Oplopende boetes

In Europa zijn grofweg twee manieren waarop transportbedrijven tol betalen voor hun vrachtwagenvloot. In verreweg de meeste landen betaal je per afgelegde kilometer. Onder andere Nederland en Luxemburg zijn twee landen waar je nog per periode, bijvoorbeeld een week, maand, of jaar betaalt. “Maar dat sterft uit”, zegt Ben Daamen, Accountmanager bij DKV. “In de meeste landen betaal je tussen de 15 en 25 cent tol per kilometer. Dat is best prijzig, en de tol moet daarom punctueel afgerekend worden.”

De boetes voor het niet naleven van de tolregelingen lopen hoog op. In België zit je al snel op 500 euro voor een overtreding, legt Daamen uit, en in andere landen loopt het op met de ernst van de begane fout. “De drie belangrijkste zaken van je tolbox zijn daarom betrouwbaarheid, betrouwbaarheid en betrouwbaarheid. De prijs komt op de vierde plaats, maar die is ook in orde bij DKV.”

Scheelt veel plakkers

Robert van Vuuren, Business Analyst bij Zijderlaan B.V., onderschrijft het belang van die betrouwbaarheid, en zegt dat het één van de zaken is die DKV voor hem een goede partner maakt. “Wij werken nu een maand of zeven met de DKV BOX EUROPE. In het verleden hebben we vooral in België wel eens problemen gehad, met andere providers. Maar we hebben dat bij DKV nog niet meegemaakt.”

Verder vindt Van Vuuren vooral het gebruiksgemak van één tolbox, in plaats van ‘een stuk of vijf’, een voordeel. “Het scheelt een hoop plakkers op je ruit, en als de box werkt heb je er geen omkijken meer naar.” Ook de factuurstroom neemt wat af, zegt hij, maar vooral het idee dat Zijderlaan binnen het werkgebied (voornamelijk Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg) geen omkijken meer naar de tol heeft, geeft hem vertrouwen.

Voor internationale transport

De ‘abonnementsvorm’ waarmee klanten de DKV BOX EUROPE afnemen leent zich het best voor internationale transportbedrijven, zegt Ben Daamen. “Sommige aanbieders vragen niets voor het gebruik van de box, maar heffen daarentegen extra bedragen voor elke toltransactie.” Dat kan handig zijn voor bedrijven waarvan slechts een klein deel van de vloot internationaal rijdt, zegt hij. Voor Zijderlaan, wiens vrachtauto’s allemaal door Europa rijden, is de DKV BOX EUROPE de meest efficiënte oplossing. “Door DKV’s inkoopkracht in Europa profiteren onze klanten van voordelige toltarieven. Op deze manier bieden wij een voordelige en betrouwbare oplossing voor transportbedrijven die internationaal rijden”, aldus Ben Daamen.

Check Also

Davy Van den Bossche est le chauffeur routier le plus passionné de Belgique

A 43 ans, l’hommer originaire de Flandre orientale remporte la troisième édition de l’événement Le …

One comment

 1. Beste.
  Wij hebben deze ook in 2 wagens aangebracht alleen is het niet simpel om elke dag een blad at te.
  Drukken voor de kosten van die dag terwijl de klant daar om vraagt dit gaat pas na enkele dagen.
  Darom houden we nog even die andere wagens met satelic die kan ik elke dag afdrukken en kan.
  De chaufeur zien hoeveel hij heeft op gereden en dan vervolgens op de cmr kan in vullen.
  Mvg Kees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button