donderdag , 20 juni 2024
Breaking news
Home » Geen categorie » Wolter Koops installeert DKV’s BOX EUROPE voor internationale vrachtwagenvloot

Wolter Koops installeert DKV’s BOX EUROPE voor internationale vrachtwagenvloot

Wolter Koops installeert DKV’s BOX EUROPE in haar vrachtwagenvloot. DKV, marktleider in mobiele betaalservices, lanceerde de OBU onlangs zodat hun klanten wachttijden en kosten besparen.

“DKV vertelt ons precies wat zij voor ons kunnen doen en houdt ons altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen”, zegt Dennis Jesterhoudt, Group Controller bij Wolter Koops. Bij DKV weet ik altijd wat ik aan hen heb.” Dat komt ook door een robuuste vertrouwensband, zegt hij. “We werken al ruim dertig jaar met DKV, en dat is altijd zo gebleven omdat de contacten zo goed zijn en wij elkaar scherp houden. Wij hebben één aanspreekpunt en die regelt eigenlijk alles voor ons om de diensten van DKV op een zo hoog mogelijk niveau te houden”.

Dat aanspreekpunt is Hans Cousserier, Sales Team Manager bij DKV. Hij zegt dat partijen zoals Wolter Koops met de DKV BOX EUROPE geholpen zijn door de eenvoud van de OBU. “De On-Board-Unit (OBU) stelt klanten in staat om in België, Frankrijk, Spanje en andere West-Europese landen gewoon door te rijden.” Onlangs voegde DKV Bulgarije aan de portfolio toe en ook Polen staat op het punt ondersteund te worden. “Wij rekenen in één keer af met de klant, voor alle landen, waardoor de datastroom voor hen enorm vereenvoudigd wordt.” Eén reis voor een vrachtwagenchauffeur levert dan één rekening op, en daardoor veel minder administratieve rompslomp. De OBU ondersteunt een pakket van een aantal ‘standaard’ landen, en klanten kunnen sommige andere landen extra in de OBU opnemen. Dat is op afstand binnen korte tijd te regelen, net zoals software updates automatisch laten plaatsvinden. Chauffeurs hoeven daar zelf niets voor te doen.

“We gaan er naartoe dat elk Europees land wel een bepaalde manier van tolheffing heeft. Dan moet je als transportbedrijf de technologie in de vrachtwagen hebben om overal te kunnen rijden.” vervolgt Dennis Jesterhoudt. “Wij kiezen er daarom voor de OBU niet aan te sluiten op de 24 volt stekker, maar bouwen hem, in onze werkplaats, in de wagen in.” Het lijkt hem daarom een kwestie van tijd voordat onze monteurs alle vrachtwagens van de DKV BOX EUROPE hebben voorzien.

Succesvol testtraject

Aan de ingebruikname van de DKV BOX EUROPE ging een uitgebreid testtraject vooraf. Een aantal van DKV’s klanten moest hiervoor een x-aantal kilometer per dag met de  OBU’s rijden. DKV moest aantonen dat de data klopten, dat bedragen op individuele basis behandeld werden en er dus geen afrondingen plaatsvonden of onrechtmatige bijtellingen verschenen.

Wolter Koops doet al ruim dertig jaar zaken met DKV en was dus een logische partner voor de proef. “Wij deden met 150 wagens mee met de test”, aldus Jesterhoudt. “Dat is hartstikke goed verlopen, dus het was een logisch vervolg om de DKV BOX EUROPE ook officieel te gaan gebruiken toen dat kon. Tijdens de tests stelde DKV ons iemand beschikbaar die altijd klaarstond voor al onze vragen en ons over alles op de hoogte hield. Ook dat was enorm prettig werken.”

Steeds belangrijker

Het praktische voordeel van de DKV BOX EUROPE is tweeledig. Enerzijds is het voor chauffeurs gemakkelijker te zien of alles in orde is. Eén groen lampje op de OBU betekent dat alles klopt, een piepje laat hen (bij het passeren van een tolpunt) weten dat sensoren het voertuig registreerden en de software de nodige transacties goedkeurde.

Anderzijds mikt Europese wetgeving op een tolnet waarin de technologie van alle betrokken tolleveranciers met elkaar samen kan werken. Dat betekent dat DKV’s BOX EUROPE in de toekomst steeds méér landen en tolbedrijven ondersteunt. Zo werkt de OBU binnenkort ook op Poolse tolwegen. “Voor een partij als Wolter Koops was het in het verleden denkbaar dat hun wagens allemaal zeven tolboxen nodig hadden”, zegt Hans Cousserier van DKV. “De DKV BOX EUROPE zorgt nu en in de toekomst dat chauffeurs maar één OBU in de gaten hoeven te houden en vervoersbedrijven maar één rekening per voertuig ontvangen. Dit levert hen tijdwinst en dus kostenvoordeel op, en wij geloven dat de OBU daarom voor elk wagenpark een oplossing biedt. Of dat nu vier, of vierhonderd vrachtwagens zijn.”

Check Also

Davy Van den Bossche est le chauffeur routier le plus passionné de Belgique

A 43 ans, l’hommer originaire de Flandre orientale remporte la troisième édition de l’événement Le …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button