donderdag , 20 juni 2024
Breaking news
Home » Continuity » “Wij kijken uit naar de tweede helft“ – een interview over de DKV BOX ITALIA

“Wij kijken uit naar de tweede helft“ – een interview over de DKV BOX ITALIA

“Wij kijken uit naar de tweede helft“

Precies halverwege het jaar vertellen Gertjan Breij (Managing Director DKV Euro Service DKV) en Andreas Leber (Projectleider DKV BOX ITALIA) over hun eerste gesprekken met de tolexploitanten op weg naar een uniforme tolbox voor heel Italië.

Fuel en service card provider DKV Euro Service doorloopt momenteel de certificatieprocedure voor het uitgeven van een eigen On Board Unit voor Italië. Toestemming, verleend door AISCAT – verbond van Italiaanse tolexploitanten, half februari vormde voor DKV een belangrijke mijlpaal omdat deze officieel goedkeuring gaf tot het uitvoeren van bilaterale proefnemingen en contractuele onderhandelingen met de 25 tolexploitanten.

Hoe zijn de eerste gesprekken met de tolproviders gegaan?

Andreas Leber: We werden heel vriendelijk en open ontvangen. AISCAT had zijn leden al in een eerder stadium uitvoerig op de hoogte gesteld. Dat stelde ons in de gelegenheid om samen met de tolexploitanten de verdere stappen in het certificatieproces af te stemmen. Ook het Ministerie voor Infrastructuur en Transport steunt ons bij al ons werk.

Hoe gaat het nu verder?

Gertjan Breij: Gelijktijdig aan de gesprekken worden uitvoerige testprocedures doorlopen. Hierbij gaan onze test-OBU’s naar IT-providers en wordt er proefgedraaid in plaatselijke controlecentra en tolstations en worden interfaces voor data-uitwisseling ingericht. Het gaat erom dat de hele procesketen wordt afgedekt en gaat functioneren.

Andreas Leber: Niet in de laatste plaats sluiten we natuurlijk ook overeenkomsten af met de afzonderlijke tolexploitanten; een punt waaraan we zeker niet voorbij mogen gaan en dat zich kenmerkt door grote behoefte aan afstemming.

Wat is het bijzondere van de DKV BOX ITALIA?

Andreas Leber: Met de DKV BOX ITALIA hebben we een primeur in handen, de gebruiker kan bij zijn Italiaanse tolafrekeningen voor het eerst kiezen voor een andere, onafhankelijke service provider. In geval van deze tolbox gaat het om een innovatieve technologische ontwikkeling voor automatische voertuigregistratie en tolafrekening op alle Italiaanse tolwegen.

Gertjan Breij: Tot op heden waren daarvoor steeds twee afrekenmedia nodig – een Telepassapparaat en de DKV Viacard. Met de komst van de DKV BOX ITALIA is één On Board Unit genoeg. Registreren gaat simpel en snel via het DKV account van de klant, die hiermee ook nog eens zijn maandelijkse kosten voor een tweede afrekenmedium bespaart. Via de DKV COCKPOT ontvangt de gebruiker bovendien dezelfde dag nog de transactiedata van zijn verreden tolritten.

Hebben DKV klanten daarbuiten nog meer voordeel?

Andreas Leber: Wie ook geregistreerd is binnen Consorzio DKV Euro Service profiteert automatisch van de maximaal toegekende korting. Dat komt omdat bij het vaststellen van de korting steeds wordt uitgegaan van het totale tolvolume van alle leden samen. Dit aanbod geldt voor elk transportbedrijf dat in de EU gevestigd is.

Hoeveel kunnen Consorzio-leden besparen?

Gertjan Breij: Onze leden profiteren van een jaarkorting van 13 procent op hun Italiaanse tolbetalingen; de maximale kortingstrede voor voertuigen vanaf Euro-5. Bovendien wordt maximaal 13 procent jaarlijkse korting toegekend op tol voor tunnelritten. Verder genieten Consorzio-leden nog veel meer voordeel.

Leber: Bijvoorbeeld instant korting op een enkele rit door de Fréjus- en Mont Blanctunnel.

Hoe gaat het nu verder met de DKV BOX ITALIA?

Gertjan Breij: We zien reikhalzend uit naar de “tweede helft“. Als alles zo succesvol blijft verlopen als tot nu toe het geval is geweest, zullen we in het vierde kwartaal 2017 onze DKV BOX ITALIA op de markt kunnen brengen.

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button