zaterdag , 15 juni 2024
Breaking news
Home » Continuity » Remitrans opent nieuw EFTCO reinigingsstation in Ninove

Remitrans opent nieuw EFTCO reinigingsstation in Ninove


 

 

 

 

Brussel, 30 oktober 2017 – Oost-Vlaams Transportbedrijf Remitrans heeft in zijn uitbatingszetel aan de Pamelstraat in Ninove een nieuw EFTCO reinigingsstation geopend. Het station heeft twee lijnen (een foodlijn en een non-foodlijn) voor de reiniging van tankwagens. Daarnaast is er een aparte lijn voor externe reiniging. Met deze uitgebreide infrastructuur is Remitrans uniek in de regio. De Truck-Wash zal dienstdoen voor de eigen voertuigen van Remitrans maar zal evenzeer toegankelijk zijn voor derden. DKV Euro Service zorgt ervoor dat externe gebruikers gemakkelijk, via de DKV tankkaart, kunnen afrekenen.

Het reinigingsstation is gecertificeerd door EFTCO, een non-profitorganisatie die zich inzet voor betrouwbare en milieuvriendelijke diensten van haar leden. De EFTCO erkenning voor het nieuwe station van Remitrans in Ninove is een belangrijke troef gezien tankreiniging een essentieel onderdeel is van de supply chain. Door die certificatie onderlijnt Remitrans dat haar nieuwe service wordt uitgevoerd door een professionele en betrouwbare partner in de markt. EFTCO vertegenwoordigt 510 tankreinigers in 22 Europese landen.

De opening van het reinigingsstation vindt uitgerekend plaats in het jubileumjaar van Remitrans. Bedoeling is om met deze investering nieuwe klanten en markten aan te boren. Zaakvoerder Ronald Dedoncker legt uit: “Dit jaar bestaan we 50 jaar en we hebben al een aantal festiviteiten achter de rug. Maar de kers op de taart is toch wel de opening van ons eigen reinigingsstation hier op de site in Ninove.” Remitrans werd in 1967 opgericht door Remi Dedoncker, vader van huidige zaakvoerders Ronald en Vanessa. Het bedrijf groeide uit tot een voorname speler op de transportmarkt. “We zijn een zeer ondernemend bedrijf. Door de jaren heen hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd op vlak van dienstverlening en betrouwbaarheid. Vanuit onze ervaring en expertise zagen we potentieel voor een eigen reinigingsstation hier in de regio. Die zal niet alleen onze eigen voertuigen reinigen, maar ook beschikbaar gesteld worden aan andere transporteurs. Enkele grote spelers uit de regio hebben alvast hun vertrouwen uitgesproken en we verwachten hun vrachtwagens dan ook heel binnenkort in onze reiniging.”

 

 

 

 

 

 

 

Gertjan Breij, Managing Director van DKV Euro Service Benelux: “We willen Remitrans feliciteren met hun nieuwe, knappe realisatie. We zijn blij dat ze ook voor deze uitdaging aan DKV hebben gedacht. Na de afname van onze tankkaarten en toldiensten in gans Europa, vinden we het fantastisch dat we ook voor het reinigingsstation een rol van betekenis kunnen spelen. Doordat derden heel eenvoudig en gemakkelijk via de DKV tankkaarten hun kosten kunnen afrekenen, wordt het papierwerk rond de reiniging alvast tot een minimum beperkt. Want naast onze betrouwbare mobiliteitsdiensten, staan we graag garant voor de ‘ontzorging’ van onze klanten door zo veel mogelijk administratie op ons te nemen.”

Bij Remitrans verwacht men in eerste instantie een bezetting van 20 vrachtwagens per dag, met een maximum van 40/dag. Het bouwen van de infrastructuur en het verkrijgen van de nodige vergunningen heeft ongeveer een jaar in beslag genomen.

Over Remitrans

 Remitrans werd in 1967 door Remi Dedoncker in het Pajottenland opgericht. Vandaag beschikt het bedrijf over 70 eigen voertuigen, 140 opleggers en 100-tal silowagens. Op vlak van warehousing biedt Remitrans bijna 100,000 m2 opslagplaats en heel wat logistieke diensten aan. In de loop der jaren heeft Remitrans een gedegen reputatie opgebouwd inzake dienstverlening en betrouwbaarheid en kan zo verschillende belangrijke ondernemingen uit diverse branches (bouw, chemie, beverage, …) tot haar vast cliënteel rekenen.

Het bedrijf heeft zich VCA gecertificeerd en was één van de pioniers in de GMP certificering in het kader van veevoedertransport. Omdat Remitrans zeer actief is in de wereld van de menselijke consumptie, vond men ook te noodzaak om te voldoen aan de strenge voorwaarden van de ISO 22000 normen, hieronder valt ook de HACCP reglementering.  Daarenboven is het bedrijf ook KIWA ATD geattesteerd voor het transport van drinkwaterchemicaliën en tenslotte ook SQAS geëvalueerd voor transport en dus ook voor reiniging.

Meer info: www.remitrans.be

DKV Euro Service

 DKV Euro Service is al ruim 80 jaar een van de meest toonaangevende service providers op gebied van wegvervoer en logistiek. Variërend van verzorging onderweg zonder contante betaling bij ruim 60.000 acceptatiepunten van allerlei merken tot aan tol afrekenen en btw-restitutie, biedt DKV tal van diensten met als doel kostenoptimalisatie en effectief fleet management op de Europese wegen. DKV behoort tot DKV MOBILITY SERVICES Group, die ruim 800 medewerkers heeft en in 42 landen vertegenwoordigd is. In 2015 behaalde de groep een omzet van 5,8 miljard euro. Momenteel zijn er 2,5 miljoen DKV CARDS en on board units in omloop bij meer dan 120.000 klanten. In 2016 is de DKV Card voor alweer de twaalfde achtereenvolgende keer onderscheiden met het predicaat Beste Merk in de categorie fuel en service cards.

 

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button