donderdag , 20 juni 2024
Breaking news
Home » Invloeden op de dieselprijs in Duitsland

Invloeden op de dieselprijs in Duitsland

Wanneer u gaat tanken binnen Duitsland dient u met een aantal factoren rekening te houden. Deze factoren kunnen invloed hebben op de dieselprijs, meer informatie vindt u in dit artikel.

Prijsverschil ochtend, middag en avond.

Stations in Duitsland hanteren naar aanleiding van het tijdstip van de dag verschillende prijzen, dit maakt dat de dieselprijs in de ochtend duurder kan zijn dan in de avond.

Onderstaande tabel laat de gemiddelde verloop van de dieselprijs zien (klik om te vergroten).

uitleg-prijzen-duitsland

 

 

 

Pompprijs en variabele pompprijs

De tweede factor waar u rekening mee dient te houden is de pompprijs en de variabele pompprijs. Deze termen vindt u ook terug in de verstuurde financiele aanbieding en zijn van toepassing op de aangeboden kortingen in Duitsland.

Pompprijs

De pompprijzen zijn simpelweg de prijzen die zichtbaar zijn op de borden bij de pomp. Deze verschillen per regio, locatie van het pompstation en de franchise ondernemer. De geldende pompprijs op het moment van tanken wordt verzonden naar de DKV systemen en verschijnt op de rekening van de eerstvolgende facturatieronde.

Vaste pompprijs

De vaste pompprijs is een voor 14 dagen vastgestelde pompprijs, Afrekening op basis van achteraf vastgestelde 14-daagse vaste pompprijs! Deze stations onderscheiden zich t.o.v. andere stations door hun vaste lage pompprijs welke telkens 14 dagen geldig is. De prijs wordt per 14 dagen vastgesteld en is 24/7-14 dagen geldig; geen prijsveranderingen ook niet ‘s avonds of ’s nachts. Dit heeft duidelijk voordelen t.o.v. stations met flucturerende prijzen per dagdeel. De geldende lijstprijs op het moment van tanken wordt verzonden naar de DKV systemen en verschijnt op de rekening van de eerstvolgende facturatieronde.

Call Now Button