donderdag , 23 mei 2024
Breaking news
Home » Compliance » Love2Truck : Wie wordt de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België?

Love2Truck : Wie wordt de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België?

Verschillende initiatiefnemers gaan op zoek naar warme, authentieke verhalen van vrachtwagenchauffeurs via grootse campagne

 

 

 

 

 

 

Brussel, 15 januari 2018 – Verschillende toonaangevende partijen uit de Belgische transportsector gaan vanaf vandaag actief op zoek naar de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur. Speciaal hiervoor lanceren ze de grootse campagne ‘Love2Truck’ via sociale media en een nieuw gecreëerde website www.love2truck.be. Kandidaten worden aangemoedigd zich in te schrijven en hun participatie te motiveren met een zo authentiek mogelijk verhaal over de passie voor hun job. Uit al die warme verhalen wordt op 2 juni de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België gekozen. De campagne is opgezet om zo veel mogelijk gedreven chauffeurs te vinden maar ook om mensen, aan de hand van de vele positieve verhalen, enthousiast te maken voor het beroep van vrachtwagenchauffeur.

 

Warme verhalen

Uit een groot transportonderzoek is gebleken dat Belgische vrachtwagenchauffeurs fiere chauffeurs zijn[1]. Met de campagne ‘Love2Truck’ willen de initiatiefnemers tijdens de eerste maanden van 2018 actief op zoek gaan naar die fiere chauffeurs en hun warme, gepassioneerde verhalen. Wie zijn ze? Wat doen ze? En vooral, waarom hebben ze zo veel passie voor hun job?

 

Noodzaak

Niet alleen de passie is een belangrijke drijfveer van de campagne. De sector heeft ook effectief nood aan meer vrachtwagenchauffeurs. Door het schrijnend tekort is het beroep van vrachtwagenchauffeur sinds jaar en dag een knelpuntberoep 2 . Dat blijkt andermaal uit een studie uitgevoerd in november 2017. Dit actuele tekort aan chauffeurs vormt een belangrijke rem op de groei van de Belgische wegtransportbedrijven[2].

Gezicht(en) van de campagne

3 gemotiveerde vrachtwagenchauffeurs vormen alvast het gezicht van de campagne: Danny Das van Withofs Transport, Omer Uzun van Van Moer Logistics en Griet Aerts van Meers Transport. Met deze drie gezichten willen de initiatiefnemers onderlijnen dat de campagne open staat voor IEDEREEN in de Belgische transportsector.

Partners

De campagne is een initiatief van DKV Euro Service, Go4Logistics, Randstad, Renault Trucks, Suivo Telematics, TRANSPORT EN LOGISTIEK VLAANDEREN, TRANSPORTMEDIA, TVM Belgium en Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt).

 

Timing

  • De campagne wordt gelanceerd op maandag 15 januari
  • Vrachtwagenchauffeurs kunnen hun kandidatuur indienen tot 31 maart 2018, via de website www.love2truck.be
  • Uit alle inzendingen wordt een shortlist van 5 finalisten gemaakt
  • Publieksstemmen tussen 15 april en 31 mei 2018
  • De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 2 juni, tijdens de beurs We are Transport , een organisatie van Transport en Logistiek Vlaanderen, in samenwerking met Febiac in Brussels Expo.

Perscontact:

Nederlandstalige pers:

Lode Verkinderen, Transport en Logistiek Vlaanderen, lode@tlv.be, 0475 60 00 86

 

Franstalige pers:

Claude Yvens, Transportmedia, claude.yvens@transportmedia.be, GSM 0498 86 02 93

[1] Onderzoek uitgevoerd door DKV Euro Service. Meer info: http://prez.ly/jVy

[2] Onderzoek uitgevoerd door Truck & Business. Meer info: http://www.transportmedia.be/tekort-aan-chauffeurs-de-groei-van-de-belgische-transporteurs-bedreigd/

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button