vrijdag , 14 juni 2024
Breaking news
Home » Geen categorie » Leverink rijdt met DKV BOX EUROPE: “Wij wilden graag één van de eersten zijn”

Leverink rijdt met DKV BOX EUROPE: “Wij wilden graag één van de eersten zijn”

Transportbedrijf Leverink was ongeveer een jaar geleden één van de voorlopers in de Nederlandse transportsector als het gaat om het gebruik van de DKV BOX EUROPE. Na ruim een jaar gebruik is Leverink een tevreden gebruiker van deze on-board unit (OBU).

“Er waren wat opstartproblemen, we hadden de software natuurlijk uitvoerig getest, maar sommige kinderziektes bleken er eind 2019 nog niet uit te zijn”, licht Jan-Willem Aykens, accountmanager bij DKV toe.

“Maar daar kom je alleen samen achter”, zegt Martijn Hekkink van Leverink Transport B.V. “Wij wilden één van de eersten met die tolkast zijn. Dan weet je dat dingen misschien niet perfect gaan, en in het begin hebben we wel eens een storing gehad. Maar een jaar later hebben wij wat betreft de werking totaal geen klachten.” Een grote update in februari 2020 loste de problemen met de software op, zegt Aykens, “en sindsdien draait de DKV BOX EUROPE super stabiel.”

Transportstad Rijssen

Leverink transport huist in Rijssen, Overijssel. Het is volgens Martijn Hekkink een echte transportstad, en dat verklaart volgens hem dat zij niet de enige klanten van DKV zijn in de regio. “Als het ene bedrijf met een bepaalde leverancier werkt, en dat gaat goed, dan zal hij die ook bij anderen aanprijzen. Dan is het een kwestie van tijd voor anderen ook met hen zakendoen!”

Overstappen op een andere leverancier was voor hem geen optie, ook niet toen de levering van nieuwe OBU’s iets langer duurde. Bestelling van nieuwe exemplaren was namelijk pas mogelijk als het kenteken van een nieuwe vrachtwagen bekend was. DKV lost dat nu op door vooraf ‘blanco’ OBU’s te leveren. Op die manier kan Leverink, als zij een nieuwe wagen hebben, dit kenteken bij DKV doorgeven. DKV wijst dit vervolgens binnen een werkdag aan de blanco OBU toe, om zo tijd te besparen.

Deze oplossing werkt goed, voor beide partijen, tot transporteurs in de toekomst zelf het kenteken aan een OBU kunnen linken. Martijn Hekkink zegt dat hij volop vertrouwen heeft in de DKV BOX EUROPE: “Als wij goed zitten met een partner, dan houden we dat zo. Dat gevoel heb ik heel erg bij DKV. De accountmanagers zijn vriendelijk en staan altijd voor ons klaar. Zelfs als er ergens anders iets een beetje stroef gaat, weet ik dat zij enorm hun best doen alles voor ons op te lossen. Dat is veel waard.”

Leverink rijdt met bijna tachtig vrachtwagens door met name de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, allemaal landen die de DKV BOX EUROPEondersteunt. Alle wagens zijn voorzien van één OBU, en naast de tol verzorgt DKV ook de tankpassen voor het bedrijf.

“De samenwerkingen die wij met Leverink en andere bedrijven hebben, zijn zeker financieel interessant”, zegt Jan-Willem Aykens, “maar het gaat vooral ook om gemak. Je ziet met name Oost-Europese vrachtwagens rijden met een raam vol tolboxen. Dat hoeft door de BOX EUROPE niet meer. En om alles op één overzicht te hebben, om alles online op één portal zo snel mogelijk inzichtelijk te hebben, dat is voor veel transportbedrijven al enorm de moeite waard.”

Check Also

Davy Van den Bossche est le chauffeur routier le plus passionné de Belgique

A 43 ans, l’hommer originaire de Flandre orientale remporte la troisième édition de l’événement Le …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button