donderdag , 20 juni 2024
Breaking news
Home » Continuity » Innogy en DKV plannen samenwerking op gebied van elektromobiliteit

Innogy en DKV plannen samenwerking op gebied van elektromobiliteit

 

 

 

 

 

 

  • Samenwerking mobility service provider DKV en innogy op gebied van eMobility
  • Ondertekening ‘memorandum of understanding‘ voor oprichting joint venture
  • Plannen voor openbare oplaadpunten door heel Europa

Essen/Ratingen, 6 maart 2018 – Een alomvattend paneuropees aanbod voor exploitanten van bedrijfswagenparken is wat innogy en mobility service provider DKV binnenkort onder één dak willen aanbieden. Met dit doel hebben de twee ondernemingen het plan gevormd een joint venture op te richten waarin de bestaande competenties van beide maatschappijen worden gebundeld en doorontwikkeld. Inmiddels is hiervoor een eerste intentieverklaring – ‘memorandum of understanding’ (MOU) – getekend. Nu is het wachten op de kartelautoriteit die het groene licht moet geven voor de geplande gemeenschappelijke onderneming.

Markus Dehn, vice president product management elektromobiliteit bij innogy: “Op gebied van elektrisch rijden verwachten we de komende jaren een significante groei, met name bij het bedrijfsleven. Met onze beoogde joint venture kunnen we op korte termijn all-in verzorgingsoplossingen bieden voor e-fleets op weg door heel Europa, en deze transparant afrekenen. In DKV hebben we hiervoor de perfecte partner gevonden. Zo wordt elektrisch rijden nog eenvoudiger en comfortabeler en ontstaat een veilig gevoel bij de klant.“

We zijn blij dat we voor onze toekomstige joint venture met innogy een gerenommeerde, krachtige partner op gebied van elektromobiliteit hebben aangetrokken,” zegt Sven Mehringer, Director Fuel / Vehicle Services bij DKV Euro Service.

 

 

 

 

 

 

 

 

De producten van beide ondernemingen vullen elkaar perfect aan. De afgelopen jaren heeft innogy zich sterk toegelegd op het ontwikkelen van moderne oplaadtechnologie en het bedrijf biedt een rijkgeschakeerd palet aan oplaadinfrastructuur en diensten voor fleetowners, klanten uit de commerciële en private sector en publieke instellingen.

Met een netwerk van circa 7.000 oplaadpunten is innogy een van Europa’s toonaangevende exploitanten voor oplaadinfrastructuur. Dankzij het krachtig, schaalbaar IT-platform is gebruiksconform afrekenen van laadtransacties gegarandeerd.

Als een van Europa’s toonaangevende mobility service providers heeft DKV Euro Service tientallen jaren ervaring op gebied van ‘klassieke’ mobiliteit. DKV regelt de afrekening van tank-, tol- en oplaadtransacties voor 170.000 klanten en heeft een netwerk van 7.000 publieke oplaadpunten.

De toekomstige gemeenschappelijke onderneming zal voordeel opleveren aan klanten uit de private en commerciële sector, met name afnemers die wagenparken hebben bestaande uit elektrische en hybride voertuigen. Medewerkers kunnen hun voertuigen onafhankelijk van provider opladen en ontvangen daarvoor één gemakkelijke verzamelrekening, waarop ook toltransacties en car- of truckwash kunnen worden afgerekend.

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button