zaterdag , 20 april 2024
Breaking news
Home » Geen categorie » Geen elektrische vloot, wel laadpunten voor TopsportZorgCentrum Groningen

Geen elektrische vloot, wel laadpunten voor TopsportZorgCentrum Groningen

Dagelijks bezoeken tientallen topsporters, coaches en toeschouwers het TopsportZorgCentrum (TsZC) Groningen. Verschillende bezoekers aan het centrum rijden elektrisch, en dus vond het TsZC het tijd enkele laadpunten te realiseren. DKV hielp hen daarbij.

Het TsZC dacht al veel langer na over de aanschaf van elektrische laadpunten, zegt Elbert van der Horst, technisch manager bij het centrum. “Er was simpelweg niet voldoende stroom. Onze huisinstallateur zei dat er niet genoeg capaciteit was voor uitbreiding van het stroomnetwerk, dus vroegen we DKV om met ons mee te kijken naar de mogelijkheden.”

Die mogelijkheden waren absoluut aanwezig volgens de mobiliteitsserviceprovider. “Tijdens het zoeken naar een oplossing bleek dat we via Enexis een nieuwe aansluiting konden regelen”, zegt Bas Bullens, Sales Manager e-Mobility bij DKV. “We konden een kleinverbruiksaansluiting realiseren, vanaf de meterkast, onder het wegdek door naar de laadpunten.” Daar zaten nog wel wat haken en ogen aan; de mantelbuis waar de kabels door moesten, bleek beschadigd. “Wij hebben het uiteindelijk toch kunnen regelen dat de kabels er in zitten én dat alles werkt.”

Dynamic Smart Charging

Het gebeurt niet vaak dat er netverzwaring of uitbreiding van het net nodig is. DKV ondersteund zelfs deze situaties “Soms weten klanten niet dat zij de capaciteit wél hebben”, zegt Bullens. “Dynamic Smart Charging is een techniek die de afgifte van stroom aanpast aan de beschikbaarheid ervan, ook als die laag is.”

Van lage beschikbaarheid is in Groningen voorlopig echter geen sprake. Elbert van der Horst van het TopsportZorgCentrum: “Wij hebben nu vier laadpunten voor de bezoekers en topsporters, en de financiering ervan betaalt zich gemakkelijk terug.” De laadpunten kunnen, als de klant dat wil, namelijk als een soort elektrische tankstations gebruikt worden. De beheerder van de laadpunten verdient dan marktconforme marge op de afgenomen stroom, waarmee hij de plaatsing van de laadpunten binnen relatief korte tijd terug kan betalen. DKV adviseert klanten daar ook over, om zo één van de misvattingen rond elektrisch vervoer weg te nemen. Afhankelijk van het gebruik verdient een laadpunt zich namelijk vaak binnen een paar jaar terug.

Geen eigen vloot

DKV verwacht dat deze oplossing – het plaatsen van een laadpunt bij bedrijven die geen eigen elektrische vloot hebben – steeds vaker voorkomt. Bullens: “Wij zien dat steeds meer klanten een elektrisch laadpunt vooral zien als een service naar hun bezoekers en klanten. Het straalt ook echt gastvrijheid uit: hier ben je welkom, drink een kop koffie, dan laden wij ondertussen je auto op.”

Het TopsportZorgCentrum Groningen heeft die hospitality nu dus ook. Zij hadden een plan, maar stonden voor een concreet probleem (‘geen stroom…’) en vonden in DKV een partner die hen niet alleen met de laadpunten, maar ook met de belangrijke randzaken ondersteunde. “Het gevoel dat wij niet alleen met standaardvragen, maar ook met zulke uitdagingen aan kunnen kloppen zegt alles over deze samenwerking”, aldus Elbert van der Horst. “Dat maakt denk ik het verschil tussen DKV en mogelijke andere aanbieders van dezelfde producten.”

Check Also

Davy Van den Bossche est le chauffeur routier le plus passionné de Belgique

A 43 ans, l’hommer originaire de Flandre orientale remporte la troisième édition de l’événement Le …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button