maandag , 27 mei 2024
Breaking news
Home » Geen categorie » Frans Hendrickx & Zonen kiest al bijna 50 jaar voor DKV

Frans Hendrickx & Zonen kiest al bijna 50 jaar voor DKV

Naast de grote buitenlandse groepen zijn er in het Belgisch wegvervoer heel wat familiale bedrijven die regelmatig groeien, dankzij keihard werk en een goed beheer. Frans Hendrickx & Zonen is hier een perfect voorbeeld van. Frans Hendrickx is in 1956 bescheiden begonnen in Wiekevorst met het uitvoeren van grondwerken, en dit met één enkele kipwagen die hij van het leger had gekocht. Vanaf 1960 ging hij van start met internationaal vervoer en door een overname sleepte men op korte tijd vervoersvergunningen voor volle ladingen naar Duitsland, Frankrijk en Italië in de wacht. Begin jaren ’70 werd grond aangekocht in Westerlo en in 1975 werd de eerste opslagplaats geopend.Begin jaren ’90 werd door een nieuwe overname geïnvesteerd in geconditioneerd vervoer en plantentransporten. Om de groeiende onderneming beter te huisvesten werd later een site met gebouwen gekocht op het industriepark van Hulshout, vlak bij de magazijnen. Op die plaats wordt momenteel de hele firma gestuurd. Verder worden hier de voertuigen onderhouden en hersteld.

Luc Van Houdt, werkzaam bij Frans Hendrickx & Zonen: “Als je het indrukwekkende parcours van onze oprichter Frans Hendrickx leest, is het duidelijk dat ons bedrijf altijd de ontwikkeling van logistieke prestaties op de voet heeft gevolgd. Ook bij DKV is dat steeds het geval geweest. Net zoals het vertrouwen tussen de klanten en Frans Hendrickx & Zonen het resultaat is van jarenlange samenwerking en perfecte dienstverlening, blijkt dit eveneens voor onze leveranciers. De samenwerking met DKV begon zo’n 50 jaar geleden met de tankkaarten. We hebben er nu reeds meer dan 100 in omloop in België.”

Goeie samenwerking en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Luc Van Houdt: “We rijden vooral in België en naar de buurlanden Frankrijk, Duitsland, Nederland en Luxemburg. Omdat we dermate tevreden zijn van de tankkaarten hebben we ook het vertrouwen gegeven aan DKV voor de DKV BOX EUROPE, waarvan we er nu zo’n 25 hebben. Die box loopt heel goed, is heel gemakkelijk in gebruik en helpt ons bij de dagdagelijkse administratie van onze nationale en internationale ritten. Het is dan ook de bedoeling om dit aantal verder op te drijven.”

Met de DKV BOX EUROPE biedt DKV haar klanten de mogelijkheid om binnen de EU de vrachtwagentol af te rekenen. Tolbedragen worden automatisch geregistreerd met slechts één apparaat. In de klantaccount hebben bedrijven een overzicht over alle transacties en de betaling gebeurt heel eenvoudig via de DKV-factuur.

Uitgekiende strategie
De strategie van Frans Hendrickx & Zonen bestaat erin een zo efficiënt en rendabel mogelijke combinatie van vervoer- en logistieke oplossingen te bieden. Luc Van Houdt: “Zelfs in COVID-19 tijden zijn we altijd blijven doorwerken. Dat vraagt uiteraard de nodige flexibiliteit en creativiteit, niet alleen van de bedrijfsleiding maar ook van de vele medewerkers. We zijn hen daar heel erg dankbaar voor.”

Over Frans Hendrickx & Zonen
Frans Hendrickx en Zonen vervoert voornamelijk volle ladingen naar bestemmingen in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

Het bedrijf is gespecialiseerd in (groot-volume) volle vrachten transport en een groot aantal voertuigen is uitgerust voor het vervoer van ADR-colli. De magazijnen verzorgen de op- en overslag van goederen van klanten, eventueel gecombineerd met het transport van en naar de eindklant.
Frans Hendrickx & Zonen verzorgt eveneens de douane- en accijnzen formaliteiten voor goederen. Verder verhuren ze ook bedrijfsblokken (magazijnen en/of kantoren) waar bedrijven zelf de inrichting aan hun activiteiten kunnen aanpassen.

Check Also

Davy Van den Bossche est le chauffeur routier le plus passionné de Belgique

A 43 ans, l’hommer originaire de Flandre orientale remporte la troisième édition de l’événement Le …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button