maandag , 27 mei 2024
Breaking news
Home » Compliance » DKV stelt zich in op digital business

DKV stelt zich in op digital business

Opzet afdeling voor ontwikkeling van digitale businessmodellen / start samenwerking met startup incubator en accelerator STARTPLATZ
Image result for startplatz

Met het opzetten van een afdeling Digital Solutions verbreedt mobility service provider DKV Euro Service zijn knowhow op gebied van het ontwikkelen van digitale businessmodellen. Om daarbij maximaal profijt te trekken uit de door grondleggers gehanteerde ‘agile’ ontwikkelingsmethoden en procedés, werkt DKV Euro Service vanaf nu samen met STARTPLATZ, de grootste startup incubator en accelerator van de Duitse bondsstaat Noordrijn-Westfalen. Dit instituut helpt beginnende bedrijven om zich binnen een bepaalde periode door middel van coaching snel te ontwikkelen. Als lid heeft DKV hierbij het voordeel van de gebundelde expertise en het brede netwerk van meer dan 200 startups en ruim 1.000 ‘digital natives’: partijen die van jongs af aan met de digitale wereld vertrouwd zijn.

In het kader van deze samenwerking hebben medewerkers van DKV via STARTPLATZ Düsseldorf bijvoorbeeld toegang tot co-working arbeidsplaatsen. Verder zijn er workshops waarin ze zich verdiepen in door grondleggers gehanteerde innovatieve ontwikkelingsmethoden en ‘agile’ werkprocedés en waarbij ze deelnemen aan netwerkactiviteiten. “Dankzij deze samenwerking hebben al onze divisies baat bij innovatieve impulsen uit de wereld van de startups”, aldus Frank Heimbürger, Head of Digital Solutions bij DKV Euro Service. “Voor ons is zoiets van onschatbare waarde. Enerzijds kunnen we de toenemende digitalisering bij onze huidige zakelijke activiteiten nu nog consequenter begeleiden; anderzijds verscherpen we onze eigen knowhow op gebied van het ontwikkelen van nieuwe digitale businessmodellen.”

Sinds enige tijd bouwt DKV Euro Service op de kennis van startups voor het verder ontwikkelen en vertakken van zijn diensten. Voor de ontwikkeling van een digitale tankkaart werkt DKV bijvoorbeeld samen met Zahlz, startup onderneming binnen Q1 Energie AG.

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button