vrijdag , 14 juni 2024
Breaking news
Home » Geen categorie » DKV helpt Luna Transport en Logistiek B.V. richting een duurzame toekomst

DKV helpt Luna Transport en Logistiek B.V. richting een duurzame toekomst

Nadat elektrisch vervoer een intrede heeft gemaakt in de wereld van personenauto’s is elektrisch rijden ook in de transportwereld met een opmars bezig. Koeriersbedrijven bereiden zich voor op de noodzaak en het nut van elektrisch rijden en Luna Transport en Logistiek B.V. is daar geen uitzondering op. Enkele weken geleden plaatste DKV het eerste elektrische laadpunt bij het bedrijf uit Hoorn.

“In eerste instantie is het laadpunt bedoeld voor onze eigen personenauto, waar we klanten en leveranciers mee bezoeken, en voor bezoekers en klanten die elektrisch rijden”, zegt Eduard Hofman, wagenparkbeheerder bij Luna Transport en Logistiek. “Zo verduurzamen we het eerste deel van onze organisatie. Maar de infrastructuur is aanwezig waarmee we dit ene punt snel kunnen uitbreiden naar drie elektrische laadpunten, als we zelf ook meer gaan bezorgen met elektrische bestelwagens.”

Snel onderweg naar een elektrische vloot

Die uitbreiding zou wel eens snel kunnen komen, aangezien elektrisch rijden ook voor bestelbussen (waar Luna vooral mee rijdt) steeds gangbaarder is. In december 2020 maakte Luna voor het eerst gebruik van elektrische bestelwagens om een partij goederen te bezorgen. Dat zorgde voor een gesprek tussen Hofman en DKV over de mogelijkheden rond elektrisch laden en, uiteindelijk, de plaatsing van het laadpunt.

Hofman: “Een klant vroeg ons planten als geschenk bij zijn medewerkers thuis te brengen. Het ging om een actie in het teken van duurzaamheid, dus de klant vond het belangrijk om de planten ook elektrisch te vervoeren.” Luna huurde daar bussen voor, en had laadkaarten nodig om deze op te laden. Ze waren al klant bij DKV voor fossiele brandstof, maar in een gesprek bleek dat de DKV FLEET CARD +CHARGE ook elektrisch laden mogelijk maakt.

11 of 22 kilowatt?

Bas Bullens, Sales Manager e-mobility bij DKV, wees Hofman op alle manieren waarop DKV zijn bedrijf op het gebied van elektrisch vervoer kan ontzorgen. Hofman: “Hij liet me zien hoe groot het netwerk van publieke laadpunten inmiddels was, waar je snel kan laden, maar ook hoeveel elektrisch vervoer uiteindelijk in kosten kan schelen.”

Luna Transport en Logistiek proefde elektrisch vervoer dus in december, en besloot daarna dat het naar méér smaakte. Daarom schafte het bedrijf het laadpunt aan. “Ook toen hadden we aan DKV een goede partner”, aldus Hofman. “Google loste veel van mijn vragen niet op: moeten we 11 kilowatt of 22 kilowatt kiezen? Hoe snel zouden de kosten van plaatsing zich terugbetalen bij gemiddeld verbruik? Ik wist het niet, maar DKV wel.” Het werd 11 kilowatt per uur, waarbij Luna er in de toekomst voor kan kiezen het vermogen te verdubbelen voor snellere laadsnelheid.

DKV als kennispartner

Luna’s eerste test met elektrisch rijden in december beviel dermate goed, dat Hofman verwacht dat het bedrijf steeds méér elektrisch zal gaan rijden. De ontwikkelingen voor elektrische bestelwagens gaan namelijk hard. “Je hebt nu al modellen met een actieradius van 300 kilometer, daarmee is veel mogelijk!” De toekomst is dus elektrisch voor Luna Transport en Logistiek, en DKV helpt hen erop voorbereid te zijn. Hofman: “Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Met ons nieuwe laadpunt, en met DKV als kennispartner die ons op alle vlakken adviseert en ondersteunt.”

Check Also

Davy Van den Bossche est le chauffeur routier le plus passionné de Belgique

A 43 ans, l’hommer originaire de Flandre orientale remporte la troisième édition de l’événement Le …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button