donderdag , 20 juni 2024
Breaking news
Home » Compliance » De weg naar de DKV Box Europe – Deel 3 van 3 : “Wij doen wat anderen beloven”

De weg naar de DKV Box Europe – Deel 3 van 3 : “Wij doen wat anderen beloven”

 

 

 

 

 

 

 

 

2018 is het jaar van die ‘ene tolbox voor heel Europa’. In twee eerdere blogs heb ik uiteengezet dat er nog veel haken en ogen zijn aan de EETS-compliant tolboxen. Zo zijn op dit moment (mei 2018) alleen België, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en de A4 in Polen EETS-ready. Dus alleen in deze landen kunnen tolheffingen voldaan worden met een interoperabele EETS-tolbox. Ook zijn er grote verschillen tussen de verschillende aanbieders van EETS-compliant tolboxen, variërend van OBU’s die worden aangeboden door leveranciers die niet EETS-gecertificeerd zijn tot OBU’s die niet voldoen aan de (toekomstige) benodigde technische vereisten. Serviceproviders roepen om het hardst dat hun ‘OBU for Europe’ de beste is. Maar komt iedereen zijn beloftes na? Wij wel. Daarom de reclamecampagne ‘Wij doen wat anderen beloven’.

Laten we er niet omheen draaien, de harmonisatie van de tolbetalingen betekent voor serviceproviders als DKV Euro Service een enorme kans. Transportbedrijven willen kosten en administratieve rompslomp verminderen én een einde maken aan de vele verschillende tolboxen die nu in de cabines moeten worden geïnstalleerd. Zij zullen dus overstappen naar een EETS-gecertificeerde provider van uniforme tolboxen voor heel Europa. Elke serviceprovider wil deze vervoerder voor zich winnen. Een belangrijke factor in deze race lijkt de introductiesnelheid van de box te zijn geworden, waarbij het snel kunnen leveren van ‘een’ box belangrijker lijkt dan een zorgvuldige analyse van de exacte toloplossing. Wat is er vandaag en in de toekomst technisch gezien nodig? Hoe draagt de nieuwe tolbox bij aan een optimale kostenstructuur en voor de klant? En hoe voorziet de nieuwe tolbox in toekomstige behoeften, zoals rapportage en analyse?

“Hoe kan een interoperabele OBU voor Europa vandaag en in de toekomst goed werken als de box gebaseerd is op verouderde technologie die stamt uit een tijd waarin Plug & Play nog niet bestond?”

Persoonlijk verbaast deze race mij. Wij zijn serviceproviders, geen tolboxschuivers. Daarom hebben we bij DKV Euro Service gekozen voor een geheel nieuwe technologische benadering. Niet verder bouwen op wat er al is, maar vanaf de grond af aan opnieuw ontwerpen op basis van de modernste technologieën en technieken. De eerste tolbox stamt tenslotte uit de jaren ’90, jaren waarin de iPhone en IPad nog niet bestonden, de fax een belangrijk communicatiekanaal was en we met groene schermen werkten. Dus hoe kan een interoperabele OBU voor Europa vandaag en in de toekomst goed werken als de box gebaseerd is op verouderde technologie die stamt uit een tijd waarin Plug & Play nog niet bestond? Wij hebben gekozen voor de Sitraffic-Sensus technologie van Siemens. Deze technologie ondersteunt uiteraard zowel GNSS als DSRC en stelt ons in staat om nu al aan een aantal toekomstige technische uitdagingen te voldoen, zoals de complexiteit van het Italiaanse systeem. Daarnaast werkt deze technologie met vlotte updates versus ingewikkelde upgrades. ‘Over the air’, dus zonder vertraging altijd toegang tot de laatste versie. Dit maakt het mogelijk om daadwerkelijk met één druk op de knop nieuwe landen toe te voegen aan de OBU. De technologie biedt daarnaast talloze mogelijkheden om de uitgebreide data die wordt verzameld terwijl uw vloot onderweg is op veilige wijze voor u inzichtelijk te maken via rapportages & analyses, uiteraard qua dataveiligheid en dataprivacy rek

ening houdend met de nieuwe GDPR/AVG-wetgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“De race om de snelste introductie hebben wij niet gewonnen. Maar dit was nooit ons doel. Wij zijn service providers, geen tolboxschuivers.”

Dus ja, bij DKV Euro Service hebben we hard gewerkt – en werken we nog steeds – aan één tolbox voor Europa die daadwerkelijk voldoet aan de huidige én toekomstige standaarden. Dit versus het snel introduceren van een tolbox die werkt op de korte termijn, maar op de lange termijn omgeruild moet worden voor een box die wél is gebaseerd op moderne technologieën. Dit heeft er toe geleid dat we de race om de snelste introductie niet hebben gewonnen. Gelukkig was dit nooit ons doel. Wij wilden ook bij deze introductie blijven vasthouden aan onze vijf belangrijke business principes: compliance, continuïteit, kostenbeheersing, flexibiliteit en operationele excellence. Dus ook met onze DKV BOX EUROPE willen wij een bijdrage leveren aan de continuïteit en de compliance van de operationele processen van u als klant. En ik weet zeker dat dit gelukt is, door simpelweg te doen wat anderen beloven.

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button