zaterdag , 15 juni 2024
Breaking news
Home » Compliance » De EETS-compliant tolbox en de toekomst (3): Toegang tot rapportage & analytics

De EETS-compliant tolbox en de toekomst (3): Toegang tot rapportage & analytics

 

 

 

 

 

 

 

 

Het digitaliseren van tolmanagement biedt, dankzij de invoering van EETS (European Electronic Toll System), meer voordelen dan alleen het vervangen van de grote verscheidenheid aan tolkastjes, vignetten en kaarten met één box en één factuur. In mijn vorige blog schreef ik dat er, dankzij de invoer van EETS-compliant tolboxen zoals de DKV BOX EUROPE, een belangrijke stap gezet wordt richting het digitaliseren van fleet management. En deze digitalisatie betekent ook dat alle gegevens van elk voertuig dat beschikt over een EETS-compliant tolbox, worden verzameld op één plek. En dit biedt kansen voor rapportages en analyses, zodat u beter inzicht krijgt in uw vloot om snel te reageren en actie te ondernemen.

 

De dagen van constante telefoontjes met chauffeurs zijn verleden tijd. Mede dankzij de invoer van EETS beschikt u binnenkort over een enorme hoeveelheid aan realtime gegevens. De juiste leverancier biedt u vervolgens de praktische hulpmiddelen om deze essentiële informatie te verwerken en te gebruiken. Zo kunt u door middel van het analyseren van deze informatie eventuele hiaten tussen de huidige en optimale prestaties opsporen – en hier direct actie op ondernemen. Zo kunt u processen optimaliseren en kosten verlagen om uiteindelijk uw bedrijfsresultaat te verbeteren. Ik noem een paar voorbeelden:

  • Met inzicht in de ritgegevens kunt u de rij- en rusttijden analyseren. Daarnaast profiteert u van een beter inzicht in het brandstofverbruik en de rijstijl van uw chauffeurs.
  • Omdat veel data gekoppeld wordt aan een voertuig kunt u een analyse maken over de bezetting van uw vloot. Zijn er voertuigen onbenut? Worden de gespecialiseerde voertuigen efficiënt ingezet? Dankzij inzicht in uw data kunt dit dagelijks toetsen, om zo uw activabeheer te optimaliseren.
  • Door de complete reeks rapporten die informeren over de status van voertuigen te koppelen aan data over HR en planning kunt u tijd en personeel optimaliseren.

 

Bij DKV Euro Service bieden wij al enkele jaren eReporting om dit soort analyses mogelijk te maken. Met een druk op de knop hebben onze klanten 24 uur per dag individueel en actueel inzicht in hun wagenpark, zoals gemiddeld gebruik, kilometerstanden, transactiekosten en CO2 emissies. Door de komst van de DKV BOX EUROPE, onze EETS-compliant tolbox, zal deze rapportage- en analyseomgeving in de toekomst nóg rijker worden aan informatie. Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met marktleiders op het gebied van automotive en IT, te weten Daimler en T-Systems, om in de joint-venture Toll4Europe een nieuwe aanpak te creëren: een slim telematicaplatform met geïntegreerde tol- en voertuigdiensten. Een platform dat werkt met de modernste interface-technologieën, wat ook integratie van systemen van derden mogelijk maakt (zoals de eerder genoemde data over HR en planning). Zo beschikt binnenkort over één omgeving voor het rapporteren en analyseren van ál uw data over fleet management. Eén bron van de waarheid om met vertrouwen beslissingen te nemen die uw bedrijf vooruit helpen.

Puzzle_NL

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button