vrijdag , 14 juni 2024
Breaking news
Home » Continuity » Charge4Europe ondersteunt roamingcontract Scandinavische landen en UK

Charge4Europe ondersteunt roamingcontract Scandinavische landen en UK

Toonaangevende providers van oplossingen voor elektrisch laden roepen op tot instellen van open standaard voor netwerken van elektrische oplaadpunten en bevorderen transitie naar e-mobility

Een groep bestaande uit de grootste Europese providers van smart oplossingen voor elektrisch laden heeft zojuist een intentieverklaring ondertekend met daarin de toezegging om op basis van een roaming partnership hun netwerken tegen eind 2019 open te stellen voor rijders van elektrische voertuigen (EV’s) in de Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk.

Zodra de overeenkomst is geïmplementeerd hebben EV-rijders in de regio nog maar één abonnement nodig om toegang te krijgen tot de publiek toegankelijke laadstations van alle afzonderlijke ondertekenaars. Behalve het accepteren van elkaars abonnees gaan de diverse exploitanten ook over tot uitwisseling van informatie tussen de diverse laadstations. De hiermee verkregen data kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van de oplaadervaring van klanten. Zodoende kunnen EV-rijders makkelijk te weten komen of en waar een oplaadpunt beschikbaar is en wat de kosten van een oplaadsessie bij dat specifieke laadpunt zijn.

EV-opladen zet grote stap vooruit

De intentieverklaring betekent een belangrijke stap voorwaarts op gebied van een publiek toegankelijke infrastructuur voor elektrisch opladen in de Scandinavische landen en het VK. Deze lopen qua interoperabiliteitsovereenkomsten momenteel nog achter op andere Europese markten. EV-rijders moeten voor volledige toegang tot alle publiek toegankelijke oplaadpunten nu nog ingeschreven staan bij veel verschillende laadexploitanten.

Betere gebruikerservaring door roaming

Betere beschikbaarheid van een roaminginfrastructuur voor elektrisch opladen biedt bestuurders de mogelijkheid de keuze voor hun mobility service provider (MSP) zelf te bepalen. Ze kunnen hun oplaadsessie betalen met een app of token op basis van één abonnement, waarna al hun betalingen aan de provider op één en dezelfde factuur verschijnen.

Algemene toegang tot oplaadpunten door heel Europa onafhankelijk van exploitant is een sleutelfactor op weg naar succes voor Europese e-mobility. Daarom nemen we graag deel aan dit initiatief,” zegt Christopher Schäckermann, Managing Director Charge4Europe.

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button