vrijdag , 19 juli 2024
Breaking news
Home » Operational excellence » Belgische truckchauffeurs zijn fiere chauffeurs

Belgische truckchauffeurs zijn fiere chauffeurs

DKV Euro Service heeft het voorbije kwartaal een groot onderzoek gehouden bij haar Belgische klanten. Zowel chauffeurs, fleet managers, planners en/of bedrijfsleiders werden gevraagd naar hun meningen over de alsmaar veranderende, boeiende transportsector. In dit artikel wordt gekeken naar de Belgische chauffeur, voor een volledig overzicht van de resultaten kunt u hier terecht.

Profielschets

Op basis van het onderzoek van DKV kan worden gesteld dat de Belgische chauffeur gemiddeld een 40- tot 50-jarige man is waarvan 1 op de 3 het liefst met een Volvo rijdt. Toch is er ook een verschuiving merkbaar in de transportsector. Uit een eerder verschenen artikel blijkt dat steeds meer vrouwen een beroep als vrachtwagenchauffeur overwegen. Hier leest u meer over vrouwen binnen de transportsector.

Social media

Binnen de transport is Facebook met meer dan 43% duidelijk het meest gebruikte social media kanaal. Vooral onder jongeren tussen de 18 en 28 is dit merkbaar, hiervan zit meer dan 90% ook professioneel op Facebook!

Belgische truckchauffeurs zijn fiere chauffeurs Uit de ondervraging blijkt verder dat Belgische truckchauffeurs fiere chauffeurs zijn. Meer dan 80% van de respondenten heeft aangegeven bijzonder trots te zijn op het beroep, met een score van 8, 9 of zelfs 10/10. De grootste groep, 32,38% van de respondenten, gaf zelfs een score van 10/10.

Truckchauffeurs mogen terecht trots zijn op hun beroep. Zo zou de wereld er een stuk anders uitzien zonder truckchauffeurs. Enkele voorbeelden hieronder.

  • Schaarste aan producten. Veel bedrijven zijn afhankelijk van truckchauffeurs voor hun ‘Just-In-Time delivery’s’. Zodra deze wegvallen, zou het niet lang duren voordat schaarste ontstaat.
  • Tekort aan voedsel. Tegenwoordig zijn wij sterk afhankelijk van truckchauffeurs als het gaat om het transporteren van ons voedsel. Wanneer dit transport wegvalt, ontstaat er al binnen drie dagen een tekort aan voedsel.
  • Zo zijn er nog talloze voorbeelden te benoemen. Denkt u alleen al aan de goederen die ziekenhuizen en andere medische instellingen nodig hebben.

Kortom, wij mogen met zijn allen erg blij zijn met de goede zorg van chauffeurs over de hele wereld!

De wens van één tolbox voor Europe

Nu rijst de vraag waar we de Belgische chauffeur blij mee kunnen maken. De meeste respondenten hadden hier een éénduidig antwoord: een tolbox voor heel Europa. Met het huidige systeem zijn er meerdere boxen nodig.

Goed nieuws want ook op het gebied van EETS (één uniforme Europese tolbox voor alle GNSS- en DSRC-systemen) loopt DKV helemaal in de voorhoede.

Wees dus gerust… Bij DKV Euro Service zit u goed. Vandaag en morgen… U kunt erop rekenen dat wij elke dag opnieuw aan de toekomst werken.

 

 

Check Also

Leading charge point operators plan roaming agreement in the Nordics and UK

Leading charging solutions providers sound the bell for open standard for charging networks for electric …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button