dinsdag , 16 juli 2024
Breaking news
Home » Continuity » Be-Trans en DKV trekken kaart van digitale transformatie

Be-Trans en DKV trekken kaart van digitale transformatie

Brussel, 12 oktober 2017 – Be-Trans en DKV Euro Service werken al meer dan 15 jaar intensief samen. Door de jaren heen zagen beide bedrijven de transportsector evolueren. Vandaag de dag is digitale transformatie hét sleutelwoord om bij te blijven in de sector. Zowel Be-Trans als DKV hebben dat goed begrepen en zetten al jaren in op diverse automatiseringen. Een strategie die vruchten afwerpt…

IT-oplossingen

De afgelopen jaren heeft Be-Trans uit Geel enorm geïnvesteerd in diverse IT-oplossingen. Het leverde hen, naast een bijzonder efficiënte administratie, ook de Truck ICT Award op. Bert Vranckx, CEO van Be-Trans legt uit: “Met Be-Trans kennen we een jaarlijkse groei van 10 tot 15 percent. Dat is vrij uitzonderlijk voor een transportbedrijf en ik ben ervan overtuigd dat we die groei te danken hebben aan onze onophoudelijke investeringen in IT. Zo is onze administratie sterk vereenvoudigd en geautomatiseerd. Dankzij DKV eREPORTING beschikken we over een uitgebreide analyse-tool voor optimale controle over alle DKV transacties van het wagenpark. Met die tool kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijk nagaan wat het verbruik is per vrachtwagen en hoeveel tol er betaald wordt. Meten is weten. Het spreekt voor zich dat dergelijke calculaties bijdragen tot de competitiviteit van ons bedrijf en daar varen uiteraard ook onze klanten wel bij.”

 

Ontwikkelingen

Gertjan Breij, Managing Director van DKV Euro Service Benelux, is zich ten stelligste bewust van de vele technologische uitdagingen. Hij verwacht overigens dat de snelheid van die veranderingen alleen maar zal toenemen. “Stilstaan is achteruitgaan. Ook in de transportbranche is het belangrijk om te blijven investeren in de automatisering van de organisatie. Dit geldt zowel voor de bepaling van de optimale routeplanning als voor alle handelingen rondom fleet management. Be-Trans is daar een schoolvoorbeeld van, maar het vraagt wel moed en een beetje IT-intelligentie van de bedrijfsleiding. We zijn dan ook zeer fier dat Be-Trans voor onze DKV eREPORTING tool heeft gekozen om de doeltreffendheid van hun wagenpark onder de loep te houden.”

Over Be-Trans

Be-Trans werd opgericht in 1998 en heeft sindsdien een stevige reputatie opgebouwd binnen het beroepsgoederenvervoer. Aanvullend op het container- en huifwagentransport biedt Be-Trans ook extra logistieke diensten. Zo kunnen klanten een beroep doen op Be-Trans voor op- en overslag, maar ook stuffen, strippen en de einddistributie. Be-Trans beschikt over 170 trekkers en 350 opleggers – zoals containerchassis, huifwagens en platte wagens – en kan instaan voor een volledig geïntegreerde logistieke service. Met meer dan 300 medewerkers draait Be-Trans een omzet van 30 miljoen euro, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 10 tot 15%. Voor hun jarenlange forse investeringen in diverse ICT-oplossingen, ontving Be-Trans begin dit jaar nog de Truck ICT Award tijdens de Transport & Logistics Awards.
Meer info: www.be-trans.be

DKV Euro Service

DKV Euro Service is al ruim 80 jaar een van de meest toonaangevende service providers op gebied van wegvervoer en logistiek. Variërend van verzorging onderweg zonder contante betaling bij ruim 60.000 acceptatiepunten van allerlei merken tot aan tol afrekenen en btw-restitutie, biedt DKV tal van diensten met als doel kostenoptimalisatie en effectief fleet management op de Europese wegen. DKV behoort tot DKV MOBILITY SERVICES Group, die ruim 800 medewerkers heeft en in 42 landen vertegenwoordigd is. In 2015 behaalde de groep een omzet van 5,8 miljard euro. Momenteel zijn er 2,5 miljoen DKV CARDS en on board units in omloop bij meer dan 120.000 klanten. In 2016 is de DKV Card voor alweer de twaalfde achtereenvolgende keer onderscheiden met het predicaat Beste Merk in de categorie fuel en service cards.

Check Also

Laat DKV uw btw- en accijnsrestitutie voor u afhandelen

Bent u bezig om het afgelopen jaar af te sluiten? Waarschijnlijk bent u dan veel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button